Amaryllis Uitterlinden, eerste Vlaams gezicht voor TLC

Actrice en singer-songwriter Amaryllis Uitterlinden is de eerste bekende Vlaming die op TLC te zien zal zijn. In oktober presenteert zij de eerste lokale productie van TLC in Vlaanderen, een documentaire die in het teken staat van het thema 'sexual harrassment.'

Amaryllis vindt het een hele eer om voor TLC aan de slag te gaan: "Ik ben als artiest altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen de vraag van TLC kwam om samen te gaan werken was ik meteen geprikkeld. De TLC vrouw is sterk, onafhankelijk, intelligent en gevoelig en dat beeld resoneert heel erg met mij. Met TLC ga ik op zoek naar onderwerpen die belangrijk zijn, waar we vragen bij hebben, die ons fascineren. Persoonlijke verhalen die tegelijkertijd universeel zijn. Dit topic is meteen een grote uitdaging en daar hou ik van. Ik kijk ernaar uit om mijn eerste stappen te zetten in de wereld van non-fictie televisie en ik ga het onderzoek aan met grote ogen en een open hart."

Petra Knoth, Channel Director TLC: "TLC heeft in de eerste drie maanden een succesvolle start gemaakt en de Vlaamse vrouw weet de zender goed te vinden. Met de Vlaamse documentaire verwachten wij de Vlaamse kijker nog beter te kunnen bereiken en een onderwerp aan te snijden dat controversieel is en tegelijkertijd aan de orde van de dag."