Beste start ooit voor De Slimste Mens ter Wereld

VIER kent een sterke groei van +10% t.o.v. vorig najaar. Dit najaar haalt de zender een gemiddeld marktaandeel van 13,8% en is zo goed op weg om de beoogde 14% te halen. VIER kende in september al een grote commerciële groei, en zet nu ook in oktober deze groei gestaag verder met 14,8% op VVA 18-54 op maandbasis. Sinds de start van De Slimste Mens ter Wereld was VIER al vier keer commercieel marktleider op 17u-24u.

Momenteel is De Slimste Mens ter Wereld het best bekeken programma door VVA 18-54 op alle Vlaamse zenders en haalt de quiz een gemiddeld marktaandeel van 42,8 %. Het nieuwe seizoen bereikt tot dusver nog meer 18- tot 54-jarigen dan vorige jaren, bijna één op twee, en schrijft zo geschiedenis voor VIER (met dagelijks meer dan 1 miljoen kijkers).

Callboys is het tweede meest bekeken programma door VVA 18-54. De afgelopen zeven weken sleepte de fictieserie een gemiddeld marktaandeel van maar liefst 38,9% op de VIER-doelgroep in de wacht. Steevast schopte Callboys het op donderdagavond tot marktleider.

De Rechtbank haalt dit seizoen voorlopig een gemiddeld marktaandeel van 26,3% op VVA 18-54. Sinds dit najaar staat Komen Eten geprogrammeerd tegenover de soaps op de andere zenders en behaalt het een voorlopig marktaandeel van 12,4%. De Idioten zijn momenteel goed voor een marktaandeel van 20,9% en Eeuwige Roem behaalde 17,1%. Programmamaker Eric Goens klokte met Kroost af op een gemiddelde van 17,5% op de VIER-doelgroep en kwam verrassend uit de hoek met de nieuwe docureeks Niveau 4 die afklokte op 27,3%.

En ook kleine broer ZES is on a roll. Sinds de start op 6 oktober, doet de nieuwste zender van Vlaanderen het over de hele dag gemeten erg goed. De beoogde 1% wordt dagelijks heel vlot gehaald: op de doelgroep VVA 18-54 haalt ZES in oktober een gemiddeld all day marktaandeel van 2,3%. De gloednieuwe topseries Zoo en Supergirl vallen in de smaak. Zoo kon op vrijdagavond een gemiddeld marktaandeel van 3,5% op VVA 18-54 in de wacht slepen.

Benieuwd naar wat VIER en ZES jouw merk kunnen bieden? Contacteer dan snel het SBS-team.

Bron: CIM TV-NOORD - marktaandeel - 1 september t.e.m. 31 oktober 2016 (Komen Eten sinds augustus 2016)