Callboys genomineerd voor Emmy Award

Jan Eelen en zijn Callboys mogen hun tuxedo’s uit de kast halen, want zij worden in november verwacht op de International Emmy Awards in New York. Op woensdag 20 september zendt ZES de samenvatting van deze uitreiking uit. 

Callboys, een fictiereeks van FBO en Woestijnvis voor zender VIER, sleepte een nominatie in de wacht in de categorie Comedy. Dat maakte de internationale academie bekend voor de rest van de wereld. In totaal komen 44 genomineerden in 11 categorieën en uit 18 verschillende landen samen in het Hilton in NewYork waar de winnaars bekend zullen worden gemaakt.  

Regisseur en bedenker Jan Eelen: “Ja, dit is wel heel fijn. Door de nominatie zelf uiteraard,  maar eigenlijk nog meer doordat we samen met Alan Partridge's Scissored Isle geselecteerd zijn in de categorie Comedy. Steve Coogan, de Britse acteur en comedian die Alan Partridge speelt en schrijft, is al heel lang een enorm inspirerend voorbeeld voor mij. Ik ontdekte hem toen ik nog aan het Rits studeerde met zijn fictieve talkshow Knowing me, Knowing You (1994) en de man is sindsdien geniale dingen blijven maken. Ik volg hem in alles wat hij doet en nu mogen wij plots met hem een Emmy-nominatie delen. Dat voelt onwerkelijk. ”

De samenvatting van The Emmy Awards 2017 - woensdag 20 september om 20u35 op ZES.