Discovery Channel pakt in augustus uit met kijkcijferkanonnen

De gemiddelde kijkduur voor de eerste helft van 2014 overstijgt nu al die van vorig jaar. En gezien de programmatie zal dit in het najaar niet anders zijn. Discovery Channel pakt eind augustus uit met succesprogramma’s als Deadliest Catch en Naked and Afraid. 

Naked and afraid - Drie weken naakt in het wild

Vijf nieuwe duo’s worden weer letterlijk blootgesteld aan de elementen van de wilde natuur in een nieuw seizoen van ‘Naked and Afraid’. Compleet naakt en met maar één meegebracht hulpmiddel moeten ze 21 dagen zien te overleven op enkele van de meest onheilspellende plekken op aarde. Van de hitte van de Cambodjaanse jungle tot het droge landschap in Namibië en van het regenwoud in Nicaragua tot een onbewoond eiland in de Bahama’s. De deelnemers - per aflevering één man en één vrouw die elkaar tot dan toe niet kenden - moeten zelf vuur maken, drinkwater zoeken en voedsel zien te vangen met alle middelen die de natuur biedt. Het zijn stuk voor stuk ervaren survivalkenners, maar nooit eerder hebben ze op deze extreme manier moeten overleven. En al helemaal niet naakt met iemand van de andere sekse. Verwacht geen romantische Blue Lagoon-taferelen, maar een loodzware expeditie waarin samenwerken cruciaal is. Iets wat niet altijd even soepeltjes gaat tussen de soms bazige alfamannetjes en de onafhankelijke vrouwen. Naked and Afraid is vanaf donderdag 28 augustus om 21:55 uur te zien op Discovery Channel.

Deadliest Catch

Het tiende seizoen van Deadliest Catch staat alweer voor de deur, maar het is de vraag of die deur wel opengaat. Door de begrotingscrisis bij de Amerikaanse overheid zijn de overheidsdiensten al weken gesloten, waardoor de vissers geen vergunning hebben gekregen voor hun visseizoen. Terwijl ze allang klaar staan voor vertrek, moeten ze wachten op dat ene simpele papiertje. Keith Colburn reist af naar Washington om bij de senaat te pleiten voor een snelle afhandeling, maar weet dat hij weinig kans maakt. De opluchting is groot als uiteindelijk de government shutdown wordt opgeheven en de vergunningen verleend worden. Het leidt wel tot een enorme race naar de beste visgronden, omdat de vissers nu allemaal tegelijk vertrekken. Wie weet als eerste de beste plekken te vinden en pakt het grootste deel uit deze krab-business met een jaarlijkse waarde van zo’n 68 miljoen dollar? Deadliest Catch is vanaf woensdag 3 september om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.