Najaar 2016 op VIER en VIJF!

Gevarieerd VIER najaar vol verrassende en vertrouwde formats.

Zendschema VIER

Zeven gloednieuwe programma’s en formats maken de VIER-najaarsprogrammering gevarieerder dan ooit. Ook de vaste waarden blijven op post: het nieuwste seizoen van Komen Eten loopt al sinds begin augustus en blijft het hele najaar de VIER-avond openen tegenover de soaps. Vanaf oktober pakt Erik Van Looy opnieuw uit met kaskraker De Slimste Mens ter Wereld met nieuwe immer sympathieke en beklijvende kandidaten. Het programma wordt omringd door vertrouwde succesprogramma’s zoals De Rechtbank, de meest bekeken Vlaamse reportagereeks. Maar ook topportretten van Eric Goens in een nieuw seizoen van Kroost en verse afleveringen van Glammertime met sprankelende nieuwkomer Gilles Van Bouwel. Ook ’t Is Gebeurd – wegens succes verlengd – met Thomas Huyghe komt terug, net als De Idioten met naast Pedro Elias en Sarah Vandeursen een wekelijkse bekende Vlaming.

Naast dubbele porties van vertrouwde Blockbusters en Crime Nights brengt VIER ook zeven verrassingen. Niveau 4 is een bijzonder actuele en gedurfde nieuwe reportagereeks van reportagemaker Eric Goens over de Molenbeekse politie. Louis Talpe maakt zijn debuut als tv-presentator naast twaalf voormalige Vlaamse topsporters in Eeuwige Roem. Gert Verhulst is speelser dan ooit in Chef in je oor en Bartel Van Riet presenteert de nieuwe verbouwsoap Ons eerste huis. Reportagemaker Peter Boeckx brengt de beklijvende en herkenbare reportagereeks The show must go on. Hotel Römantiek wordt het warmste Woestijnvisprogramma van de winter waarin Otto-Jan Ham, Sven De Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure liefde op leeftijd vieren. Callboys vormt de kers op de VIER-taart en is de langverwachte allereerste Woestijnvis-fictiereeks die van kop tot teen VIER is. Jan Eelen zet met Matteo Simoni en de andere topcast het tv-najaar al in vanaf september, dat is voor VIER vroeger en sterker dan ooit.

Meer info en filmpjes vind je hier.

Karen Damen en Jani Kazaltzis zorgen voor een feelgood najaar op VIJF.

Zendschema VIJF

Tranen van het lachen en tranen van ontroering: daar zorgen Karen Damen en Jani Kazaltzis dit najaar voor op VIJF. De twee lievelingen van VIJF laten zich de komende maanden weer van hun mooiste, grappigste en meelevendste kant zien in respectevelijk 'Nieuwe Buren' en 'Zo Man Zo Vrouw'. Ook Geert Hunaerts is dit najaar te zien in nieuwe afleveringen van Help, mijn man is een Klusser!, het realityprogramma waarin hij hulp biedt aan wanhopige vrouwen van doe-het-zelvers die vaak al jaren in onafgemaakte huizen bivakkeren. En VIJF brengt in september ook een vervolg op de verhalen van Jill, Freya, Yentl, Axelle en An-Katrien in een nieuw seizoen van Pink Ambition.

Meer info op: http://www.vijf.be/najaar-vijf