Nickelodeon én Nick Jr. beleven samen de beste maand ooit in Vlaanderen

Nickelodeon bevestigt in april meer dan ooit zijn positie als marktleider onder de commerciële kidszenders met een marktaandeel van 11.8% op de doelgroep 4-14.In april keken de Vlaamse kids het meeste naar Sonic Boom, Sanjay and Craig en Game Shakers. Maar ook Nick Jr. doet het uitstekend: de voormalige kleine broer van Nickelodeon is uitgegroeid tot 2de grootste commerciële kidszender met een marktaandeel van 10.0%. In april waren de favoriete shows op Nick Jr. Shimmer and Shine, Louie, Paw Patrol en Blaze and the monster machines.

Samen bereikten de zenders in april maar liefst 8 op 10 kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud, en 2.5 mio unieke kijkers.

Ook in Wallonië blijft Nickelodeon in april stevig marktleider met 13.1% op de doelgroep 4-14, de zender bereikt er 7 op de 10 kinderen en 1.8 mio unieke kijkers. Teen Witch, Thundermans, Game Shakers en Alvinnn!!! and the chipmunks waren afgelopen maand de populairste programma's.

Over Nickelodeon

Nickelodeon is al meer dan tien jaar dé bestemming voor kids. De kidszender richt zich primair op kinderen van 4-14 jaar met een inspirerende programmering. Shows die kinderen uitdagen om fantasie te gebruiken en hun eigen wereld te creëren. Het programma-aanbod varieert van internationale hitprogramma’s als ‘SpongeBob Squarepants’ en ‘Dora the Explorer’ tot lokale producties zoals ‘Spotlight’ en is sinds maandag 9 mei de serie De Ludwigs te zien met een Nederlands/Belgische cast. Naast het tv-aanbod biedt Nickelodeon nog veel meer. Populaire evenementen als de Kid’s Choice Awards en online extra’s zoals apps, websites, quizzen en spellen. Nickelodeon is onderdeel van Viacom International Media Networks (VIMN) een van de grootste entertainmentbedrijven ter wereld.

Wil je graag jouw merk in de kijker zetten op onze kidszenders? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Mieke Pareit, Head of Kids Sales via Mieke.Pareit@sbsbelgium.be 

Bron: CIM TV noord+zuid – 1/04/16-30/04/16 – marktaandeel 6u-20u, bereik all day (Nickelodeon noord: 6u-21u)