ZES blaast eerste kaarsje uit

Op 6 oktober 2016 zag ZES het levenslicht en werd gedoopt met de belofte om 'USA, all day' te zijn. Een jaar later blaast de film-en seriezender zijn eerste kaarsje uit en mag terugkijken op een vlekkeloos parcours. De zender scoorde het afgelopen jaar mooi boven het objectief van 1 procent met een gemiddeld all day marktaandeel van 2.2% op VVA 18-54. Zaterdagavond doet de crime op ZES het uitstekend met de CSI-marathons, goed voor een gemiddeld marktaandeel van 3% in het tijdslot 17u-24u. De Amerikaanse films en series op ZES bereiken maandelijks meer dan 3 miljoen kijkers en bijna 6 op 10 van de VVA 18-54. Zo scoort ZES duidelijk beter dan vooropgesteld, en trekt het bovendien een jong publiek aan van zowel vrouwen als mannen. 

Ook dit najaar ziet er veelbelovend uit voor ZES want er maken weer heel wat nieuwe Amerikaanse topreeksen hun opwachting. Zo verwelkomt de zender onder andere Superheroes en vanaf eind november het langverwachte DC Legends of Tomorrow. Oktober start alvast sterk met het tweede seizoen van de reeks SupergirlEn ook CSI: CYBER, een spin-off van de succesvolle CSI franchise, maakt zijn intrede op de zender. In 2018 zullen er nieuwe afleveringen verschijnen van onder andere The Blacklist

Met jouw merk tussen de sterren op ZES? Contacteer één van onze accountmanagers.

Om het positieve jaar van ZES te vieren, geven we graag enkele ZES-pakketjes weg. Zin in een avondje cinema? Ben je fan van Supergirl? Stuur dan het antwoord op onze wedstrijdvraag voor 5 oktober naar salesinfo@sbsbelgium.be en waag je kans.

Wedstrijdvraag: Hoe heet de actrice die de rol van Supergirl in de gelijknamige tv-serie vertolkt?

Bron: CIM TV Noord, 6 oktober 2016 - 2 oktober 2017.

.