Al gehoord? Patiënt Pedro wint Vlaamse podcastprijs.

02 Apr 2022

Podcasts zitten in de lift en dus werd het hoog tijd om de 'Oorkondes' in het leven te roepen, de eerste Vlaamse podcastprijzen.
Tijdens een ceremonie op het gloednieuwe DS Podcastfestival in het Kursaal van Oostende werden 5 prijzen uitgedeeld, onder het toeziend oog én luisterend oor van juryvoorzitter Wouter Deprez.  Zijn jury van maar liefst 33 journalisten, podcastmakers en andere creatievelingen luisterden naar 255 Vlaamse podcasts die tussen september 2020 en oktober 2021 verschenen.

Patiënt Pedro van Pedro Elias, Ann Dieudonné en Wouter Van Driessche won een Oorkonde in de categorie 'Story'
Voor Pedro is het duidelijk: hij is een onvervalste hypochonder. Omdat je niet zeker genoeg kan zijn, laat hij zich in Patiënt Pedro preventief screenen op wat kan en wat mag. Bij zoveel mogelijk topdokters. En iedereen mag meeluisteren. Ook als het spannend wordt. En pijnlijk. En intiem. En gênant. 

De andere Oorkondes gingen naar Mercury Mysteries van Shalini van den Langenbergh (categorie Cultuur), Het Complot tegen de Waarheid van Lise Bonduelle, Fien Dillen en Wouter Woussen (categorie Nieuws), Zwijgen is geen optie van Anthony Bosschem en Tom Mahy (categorie Talk) en Fichebak van Matthijs Van Mierlo, Peter Detailleur, Joris Van Damme en Thomas Gillis (categorie Inzicht). De Volksjury van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck nam de Publieksprijs mee naar huis en Xander De Rycke werd beloond met een carrièreprijs voor zijn pionierswerk als podcastmaker in Vlaanderen.

Al deze podcast zijn te beluisteren op jouw favoriete podcastplatform.

Pedro Elias wint een Oorkonde

"Het eerste wat ik doe wanneer ik 's ochtends wakker word, is voelen of mijn hart nog klopt. Of ik nog leef. Ik ben een hypochonder. Zo'n mens voor wie elk hoestje een doodsvonnis is."

—   Pedro Elias