Breder, straffer, grenzelozer en vooral verrassender: meest diverse najaar ooit

18 Aug 2021

Play4 toont Vlaanderen in al zijn verscheidenheid: bij de populaire Cooke & Verhulst Show schuiven dit najaar vooral vrouwen aan, Olympisch kampioene Nina Derwael en #LikeMe-ster Maksim Stojanac zijn de eerste BV’s die uit de bol gaan in Dancing with the Stars, Adil en Bilall doen de Vlaamse kerktoren vergeten door fictiegrenzen te verleggen in Grond, Erik Van Looy toont met een ongekende variatie van Slimste Mens-juryleden opnieuw de breedste staalkaart van de humoristen van morgen, Joris Hessels en Dominique Van Malder helpen asielhonden in Viervoeters aan nieuwe baasjes, terwijl in het razendspannende nieuwe Klopjacht onbekende Vlamingen van de radar proberen te verdwijnen terwijl ze op de hielen gezeten worden door de best getrainde topspeurders.

Nina: "Dit najaar zal ik niet alleen zweven aan de brug met ongelijke leggers, maar ook en vooral over de dansvloer. Ik ben superblij dat Play4 me heeft gevraagd voor het nieuwe seizoen van Dancing with the Stars. Volgens mijn trainer was het tijd om mijn hoofd volledig leeg te maken, en Dancing with the Stars: dat noem ik nog eens een uitdaging. Eentje waar ik heel veel zin in heb, en met Maksim Stojanac heb ik al meteen een geduchte tegenstander."

Maksim: "Met Nina ken ik al één collega-danser tegen wie ik het dit najaar zal opnemen op de dansvloer. Ik ga dit dansavontuur met volle goesting aan. Battlen tegen Nina wordt niet makkelijk, maar laat ons zeggen dat ik ook voor goud zal gaan, like Nina. (lacht)"

GoPlay brengt al enkele seizoenen de meest bekeken Vlaamse tienerfictie met wtFOCK, en legt nu ook het Antwerps meisjesvoetbal bloot in het gloednieuwe Panna.

“Deze actuele Vlaamse fictie maakt het verschil en is niet alleen vernieuwend voor tieners, maar toont Vlamingen hoe we in 2021 leven. Net zoals een verrassende en diverse groep acteurs ook centraal staan in de nieuwe fictiereeks Grond, met de hedendaagse creatieve beeldtaal van Adil en Bilall op maat van Play en in 2022 ook op Streamz en wereldwijd op Netflix. Dat ook Nina Derwael en Maksim Stojanac deelnemen aan Dancing with the stars illustreert dat amusement dit najaar nergens anders zo verrassend is als bij Play4.”

—   Annick Bongers, Programmadirecteur SBS

Bekende Vlamingen zie je overal, op Play4 tonen onze programmamakers hen dit najaar zoals je ze nergens anders ziet. Annick Bongers: “Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis trekken in het nieuwe programma Missie Griekenland (werktitel) met BV’s op avontuur op een idyllisch Grieks eiland, James Cooke maakt voor sterren als Natalia en Niels Destadsbader dé musical van hun leven. Dit najaar ook nieuwe frisse programma’s op maat van Play: zoals het nieuwe Viervoeters met Joris Hessels en Dominique Van Malder, en het verrassend actueel spannende Klopjacht. Vooral ook vernieuwende formats, ze versterken onze vaste menukaart waarop nieuwe seizoenen van Play4-klassiekers De Verhulstjes (in Saint-Tropez), Bake off Vlaanderen, De Rechtbank en De Slimste Mens ter wereld centraal staan. Scheire en de Schepping is helemaal terug van (eigenlijk nooit echt) weggeweest.”

 

Jouw merk linken aan onze Play-familie?