CASE: Data-driven video ad op VIER.be voor Carglass

12 Jun 2020

  • Adverteerder:    Carglass
  • Media:                VIER.be
  • Periode:             oktober-december 2019

 

CAMPAGNE

Adverteerder Carglass zocht een innovatieve en doelgerichte manier om hun doelgroep online te bereiken. Zo toonden ze in primeur een data-driven advertentie op VIER.be. De spot werd in real-time samengesteld en gelinkt aan het profiel van de online kijker. De campagne werd in het najaar van 2019 online uitgezonden tijdens topprogramma’s als Callboys (1.400.000 views), Dancing with the Stars (2.800.000 views), The Battle (500.000 views) en De Slimste Mens ter Wereld (6.600.000 views).

Wanneer een gebruiker naar één van de programma’s kijkt, komt er tijdens de spot een gekend ‘Carglass-sterretje’ op het scherm tevoorschijn. Daarnaast verschijnt er dan meteen een boodschap aangepast aan het programma waar men naar kijkt, weerklinkt er een voice-over in het lokale dialect en wordt er een interactieve kaart getoond die het dichtstbijzijnde Carglass center aanduidt. Het is een innovatieve en creatieve manier van video-advertising, waarbij Carglass dankzij de combinatie van location-based data en contextuele video-omgeving de consument op een hele andere manier kan aanspreken dan in klassieke video-advertising.

Dit soort data-driven advertenties is een primeur in Europa. De samenwerking tussen Semetis, AdSomeNoise en THEOplayer (videospeler België) maakten deze dynamische online campagne mogelijk. De resultaten bleken enorm met een ROI-stijging van 387% afgelopen jaar. DCO-campagnes (Dynamic Creative Optimization) zijn sinds de campagne een vast onderdeel in de strategie van Carglass waarbij ze nog meer willen inzetten op innovatie en automatisering van hun advertenties.

De innovatieve software kreeg op 16 oktober 2019 een zilveren IAB MIXX Award in de categorie 'Best Use of Martech Tool' en op 11 juni 2020 een gouden AMMA Award in de categorie 'Innovation & Development of the year’.

Adverteren op onze digitale platformen?