CASE: De Slimste Mens ter Wereld en ENGIE Electrabel

05 Dec 2017

SBS wil verder gaan in haar zoektocht om reclame meer relevantie te geven. Na een succesvolle samenwerking met De Nationale Loterij en de Slimste Mens ter Wereld starten we vandaag tot donderdag 7 december met een nieuwe saga met ENGIE Electrabel.

ENGIE Electrabel is voor het hele seizoen reeds partner van de Slimste Mens ter Wereld met 4 verschillende billboards in de stijl van het finalespel met Meer en Minder, hun twee digitale personages die ENGIE Electrabel ontwikkelden. Maar ENGIE Electrabel wilde graag nog een stapje verder gaan en speciaal voor hen bedacht SBS  Brandcare een nieuwe actie, “het publiek”.

Gedurende 1 week zal er in elke break een spotje worden uitgezonden waarin twee vrouwen in het publiek van de Slimste Mens ter Wereld zitten. Zij praten over wat ze net gezien hebben in het programma, maar tegelijkertijd houden ze hun energieverbruik in hun eigen huis  in de gaten op hun smartphone via de boxx applicatie van ENGIE Electrabel.

“Adverteerders zijn op zoek naar nieuwe manieren om relevante reclame te maken, dichtbij de programma’s die in het hart van onze kijker zitten."

—   Steve Brouwers, Creative Director SBS

Gaetano Palermo, Manager B2C Communication, ENGIE B2C Communication/ATL: "In een medialandschap waarin de consument overdonderd wordt, zoeken we steeds meer naar relevante contexten die de impact en de inhoud van onze boodschap versterken. Het voorstel van SBS ligt helemaal in die lijn. We willen de aandacht trekken door de belangrijkste voordelen van onze producten in de verf te zetten. Het is een erg sterk creatief voorstel dat ons helpt ons doel te bereiken: de kracht van boxx aantonen. En het is ook een nuttige aanvulling op onze sponsoring van het programma."

Bekijk hieronder de spotjes van ENGIE Electrabel.

Graag creatief adverteren op VIER?