CASE: Shopping Queens (seizoen 1) en VIJF

01 Aug 2017

In Shopping Queens op VIJF gingen 4 vrouwen de strijd met elkaar aan om kans te maken op de titel van ‘Shopping Queen’. De opdracht was simpel: scoor voor een speciale gelegenheid een bijpassende outfit. Hiervoor kreeg iedereen hetzelfde budget. Topstylist Jani gaf - zoals steeds - zijn ongezouten mening over de geshopte outfit. De shopping partners Fiat, Stad Leuven, JBC, AEG, BE, Signal, Veritas en Braun vormden de ideale match met Shopping Queens. Bekijk hierboven hoe deze merken helemaal tot hun recht kwamen in Shopping Queens.

Stijlvolle integraties

Fiat kreeg een visuele integratie tijdens het shoppen én was een deel van de hoofdprijs. Het shoppen zelf gebeurde in Leuven, modestad, perfecte logistieke partner en dé referentie voor de Veritas-winkels. Zij ontvingen elke kandidaat en zorgden ervoor dat Jani makkelijk toepasbare tips kon geven, gelinkt aan de inhoud van de aflevering. Jani bewees ook dat mannen kunnen wassen, met de wastips voor AEG. De look van de week kwam van JBC en Braun werd een fashionmerk met de naadloze of kreukvrije overgang naar het catwalkgedeelte. Op die catwalk straalden de dames dankzij de whitening pen van Signal en make-up van Be Creative in een samenwerking met Angelique Van de Winkel. Angelique ontvangt nog steeds mails met vragen van klanten, wat bewijst dat zulke positionering zijn effect niet mist.

Succesvol bij het VIJF-publiek

Het programma begon met een succesvolle avant-première in Leuven, met adverteerders, bloggers, influencers en goodiebags. Dat klinkt hyperselectief op vrouwen met een duidelijk marktaandeel en dat is het ook, net daarom scoorde het programma zelfs boven verwachting. Gemiddeld haalde de uitzending een marktaandeel van bijna 13% bij vrouwen tussen 20 en 49 jaar. Na 5 weken bereikte Shopping Queens zelfs bijna 7 op 10 vrouwen binnen dat segment, oftewel bijna 3,3miljoen kijkers.

Online video pack

Ook online zat het goed met meer dan een miljoen unieke pageviews. Hét hoogtepunt van de samenwerking met onze klanten volgde met het fashion en lifestyle event VIJF and the City in, waar kan het anders, Leuven.

Zonder onze partners was Shopping Queens slechts een bijnaam voor alle zichzelf respecterende fashionista’s. Dankzij hen is het een begrip geworden op de Vlaamse televisie. 

Jouw merk tussen de Shopping Queens?