Dit is SBS!

18 Jan 2018

SBS Belgium is het moederhuis van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES. De drie zenders staan meer dan ooit sterk in het huidige medialandschap. Bovendien fungeert SBS Belgium ook als regie voor de zenders Discovery, TLC, njam! en Play Sports.

VIER, VIJF en ZES haalden samen in 2017 een marktaandeel van 19,2 procent. Net wat ook de adverteerders van de zenders willen: een betrouwbaar, stabiel bereik. Daardoor houdt SBS zowel Medialaan als VRT alert. Dat is ook de manier om ervoor te zorgen dat televisie – analoog of digitaal – een spannend medium blijft.

Peter Quaghebeur over SBS

"Televisie is niet dood, televisie is zich aan het heruitvinden. En SBS heeft absoluut de ambitie om hier een voorname rol in te spelen."

'De uitdaging voor SBS in 2018 is om steeds meer vaste afspraken te maken met de kijkers. Met Gert Late Night bijvoorbeeld is er laat op de avond een verrassende talkshow neergezet, waar Vlaanderen op zat te wachten. Dat werd een vaste afspraak in de week, zelfs in volle najaarsconcurrentie’, weet Annick Bongers. ‘Tegelijk zijn we met Sports Late Night ook al op vrijdag, zaterdag en zondag marktleider in de laatavond. Vanaf dit najaar gaan we met Champions League matches ook voor live bereik in prime time.'

Annick Bongers in De Tijd

"Onze ambitie? Een brede programmamix aanbieden op zoveel mogelijk schermen. Ongedwongen, complexloos, zelfrelativerend en liefst verrassend. Dat is waar we bij SBS voor gaan."

'We bouwen verder aan ons kwaliteitsvol fictie-aanbod, zo kijk ik hard uit naar de straffe fictiereeks De Dag van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. En nieuw voor ons: VIER gaat ook inzetten op het weekend, met onder meer een eigen versie van de meest succesvolle danswedstrijd ter wereld Dancing with the Stars, een uitdagende glossy tv-show waarin Vlaamse celebrity’s en professionele danspartners hun energie bundelen...'

Wil je graag samenwerken?