Héérlijk nieuws!

19 Sep 2022

Dominique Persoone en Herman Van Dender zijn ‘Chocolatier of the Year 2023’

Bake Off Vlaanderen-juryleden Dominique Persoone en Herman Van Dender werden zonet, op maandag 19 oktober 2022, ​ tijdens de jaarlijkse Gault&Millau Award Show, bekroond tot ‘Chocolatier of the Year’ - Edition 2023.

Chocolatier van het Jaar 2023 voor Vlaanderen: Dominique Persoone

dominique

Dertig jaar is Dominique Persoone met The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief. Zo lang zelfs dat hij zijn naam al deelt met die van zijn zoon Julius die als tweede generatie zijn intrede heeft gemaakt. Om samen met zijn vader de waarden van The Chocolate Line te bestendigen en in zijn schaduw mee te genieten van deze Award. 

 

De chocolatiers van het jaar, een mooier verjaardagscadeau om ons 30 jaar bestaan te vieren kon ik me niet voorstellen. Het bewijs dat als je je hart volgt en je ambacht uit liefde en niet voor het geld uitoefent, je de top kan bereiken

—   Dominique Persoone

Chocolatier van het Jaar 2023 voor Brussel: Herman Van Dender

Door Herman Van Dender de titel van Chocolatier van het Jaar voor Brussel toe te kennen, onderstreept Gault&Millau het doorzettingsvermogen en engagement van deze artisanale chocolatier die reeds enkele jaren geleden met het ‘bean-to-bar’ concept startte. Door zijn strenge selectie van cacaobonen maakt hij chocolades met een enorme aromatische rijkdom.

herman

Het belangrijkste aan deze prijs is dat het de prijs is van een gans team. Ik draag hem dan ook op aan team Van Dender. ​ Na een carrière van 34 jaar is dit een heel mooie bekroning.

—   Herman Van Dender

En nog meer goed nieuws: het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen is later dit najaar te zien op Play4 en GoPlay.