Nieuwe dagelijkse reality-soap bij SBS

17 Jan 2019

Viktor Verhulst

De zomer van 2018 was heet, maar SBS plant de zomer van dit jaar nog broeieriger te maken met de heetste loveshow van het moment. In Love Island worden een aantal sexy, jonge singles gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland met maar één doel: de ware liefde vinden. Ze zijn op zoek naar hun perfecte match, maar zoals wel vaker loopt de zoektocht naar the one zelden over rozen. Een stevige dosis flirten, jaloezie en afwijzing gooien regelmatig roet in het eten.

En niet alleen moeten ze hun partner zorgvuldig uitkiezen, ook moeten ze de kijkers weten te overtuigen. Samen moeten de kandidaten de harten van de kijkers thuis zien te veroveren, want onder meer via de website van de zender en Love Island-app kan de kijker een oordeel vellen door middel van zijn stem. Wie de kijker niet weet te overtuigen, riskeert het programma te moeten verlaten. En ook de Vlaamse kijker, die is daar in 2019 live getuige van. Wie wordt onverbiddelijk naar huis gestuurd en welk koppel mag blijven om hun liefde te bewijzen?

De van oorsprong Britse reality dating-show - een format van ITV Studios Entertainment in samenwerking met Motion Concent Group - is aan de overkant van het kanaal een schot in de roos voor ITV2 en domineert sindsdien wereldwijd elk seizoen wekenlang alle gesprekken op sociale media. Het format, waarin de kijker bepaalt wie blijft en wie moet vertrekken, werd intussen al aan talrijke landen verkocht, en is in onder meer in de Noordse landen, Australië, Duitsland en de Verenigde Staten te zien.