Onbekende Vlamingen schitteren op Play in 2022

17 Feb 2022

Play zet in 2022 de Onbekende Vlaming centraal in een uitgekiende selectie kwaliteitsprogramma’s.
Annick Bongers, programmadirecteur van SBS Belgium, verklapt waarom we ook dit jaar massaal moeten afstemmen op de Play-zenders en het online content platform GoPlay: “De komende maanden nemen Vlamingen van alle rangen, standen, leeftijden of afkomst deel aan de originele Vlaamse versies van oerformats als De Mol, Blind Gekocht, De Bachelor, Extreme Makeover, Bake Off en Klopjacht: het metier van onze programmamakers komt dit jaar helemaal naar boven. Ik ben bijzonder trots dat we de kijker kunnen verwennen met zo’n kwalitatief makerschap, dat maakt vandaag helemaal het verschil.

2022 brengt opnieuw een fantastische mix van klassiekers en nieuwe formats. Ik ben bijzonder trots dat we de kijker op alle zenders en alle platforms kunnen verwennen met het vakmanschap van onze programmamakers

—   Annick Bongers, programmadirecteur SBS Belgium

Dat zie je bijvoorbeeld in het compleet nieuwe familieprogramma Come Dance With Me, waarin getalenteerde jonge dansers hun moeder of vader overtuigen om hun danspartner te worden. Dat worden dit jaar de sterren van het kleine scherm. James Cooke brengt met Extreme Makeover Vlaanderen het grootste verbouwprogramma ter wereld naar ons land.  Alex Agnew zoekt in zijn Fear Factor dan weer de grenzen van de angsten van de modale Vlaming op. “Een ongeziene combinatie”, weet Annick Bongers, “Als we dit jaar Bekende Vlamingen ontvangen, dan doen we dat trouwens in stijl. In Viva La Feta ontvangen Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis elke week een BV in hun Griekse droomvilla. Of Erik Van Looy, die dit najaar De Allerslimste Mens ter Wereld speelt. Terwijl Gert Verheyen, Jonas Geirnaert en James Cooke samen met Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en Ella Leyers samen Over De Oceaan zeilen.”

Net zoals in succesjaar 2021 zet SBS Belgium in op een combinatie van klassiekers en nieuwe formats en talent. Zo maakt aanstormend talent Gloria Monserez Liefdestips Voor Mezelf, volledig exclusief voor GoPlay. Op dit populaire online platform is ook de nieuwe fictiereeks Hacked te streamen.

Nog nieuw in 2022 bij Play: interactieve fictie in Assisen, absurdistische fictie in Nonkels, de beste Vlaamse comedy-acteurs in Zijn Daar Geen Beelden Van? en Dennis Xhaët als gloednieuwe host van Café De Mol.
YouTubers Jeff en Pieterjan van Supercontent kregen doken in het grote Play-archief en tonen de meest opvallende fragmenten in hun nieuwe programma Replay.

En natuurlijk mogen we dit jaar ook (uit)kijken naar de ontknoping van de succesvolle, nieuwe Big Brother en de nieuwe seizoenen van De Container Cup, Sports Late Night, James De Musical, Don’t Worry Be Happy, The Sky Is The Limit, Dancing With The Stars, De Cooke & Verhulst Show LIVE, Stukken van Mensen, Ooit Vrij, De Verhulstjes en Het Parket. Dit voor- en najaar worden hier nog verschillende nieuwe en vertrouwde programma’s aan toegevoegd.

Jeroen Bronselaer, CEO SBS Belgium, besluit: “Met dit topaanbod van sterkhouders en nieuwkomers zijn SBS Belgium en Play zijn helemaal klaar om een vervolg te breien aan het succes van 2021. De creativiteit van onze makers wordt in 2022 meer dan ooit vertaald in de commerciële mogelijkheden bij onze nationale reclameregie Ads&Data. Zij zorgen ervoor dat uw boodschap op het juiste moment de juiste doelgroep bereikt, dankzij een pak ervaring en slimme tools. Verder staan we uiteraard open voor nieuwe vormen van samenwerking met adverteerders en makers. The sky is the limit, nietwaar?”

Met dit topaanbod van sterkhouders en nieuwkomers zijn SBS Belgium en Play zijn helemaal klaar om een vervolg te breien aan het succes van 2021

—   Jeroen Bronselaer, CEO SBS Belgium

We zien u graag op de Play-zenders of GoPlay.