Play-programma’s vallen in de prijzen.

15 Mar 2022

Enkele programma’s en collega’s van SBS Belgium kregen de voorbije dagen de nodige erkenning voor hun vakmanschap.

Dit weekend nam de Play4-fictiereeks Grond nog 3 Ensors, de belangrijkste prijzen voor Vlaamse film en televisieseries, mee naar huis, met name die voor 'Beste TV-serie', 'Beste scenario' en Yassine Ouaich tekende voor de 'Beste acteerprestatie in een hoofdrol'.
 

Play4-fictiereeks Grond wint 3 Ensors

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans namen de regie op zich en transformeerden het  bekroonde scenario van de hand van Wannes Cappelle, Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman tot een meeslepende en originele reeks waarin Ismael (Yassine Ouaich) – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt en hét gat in de markt lijkt te vinden door de heilige Marokkaanse grond in te voeren om overleden moslims iets dichter bij huis een laatste rustplaats te bezorgen.

De reeks Grond was te zien in het najaar van 2021 op Play4 en is nog steeds gratis beschikbaar op GoPlay.be/Grond.

Er is meer goed nieuws: vorige week werd Hacked, een serie van GoPlay en Streamz, geselecteerd voor de prestigieuze Short Form-competitie van Canneséries (1-6 april), dat dit jaar aan zijn zesde editie toe is.

De serie volgt in 10 afleveringen Nilou, Malick en Adanne, 3 vrienden die toch meer vertrouwen lijken te hebben in hun smartphone dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, is niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

Hacked

'Hacked' werd geschreven door Laura Van Haecke en Una Kreso en geregisseerd door Laura Van Haecke. Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie produceerden de serie voor GoPlay en Streamz met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

Je kan Hacked binnenkort ontdekken op goplay.be.

En nog zijn we niet uitgefeest, want onze SBS-talenten stonden ook twee keer op het podium tijdens de uitreiking van de Vlaamse online video awards, De Jamies.

Ons inhouse YouTube duo Supercontent ging aan de haal met de felbevochten Award voor Beste Online Comedy. En het team van WTFock mag nog een extra award op het palmares schrijven met de Jamie voor Beste Fictie.

Onze collega’s verkeren trouwens in goed gezelschap, want we noteerden ook Jamies voor Just Jade (Beste vlog), With kids on the road (Beste lifestyle), Dansstudio Sarah (Beste dans en muziek) Lilqra (Beste TikTok), Nessiruu (Kastiop award), Martijn Peters (Beste explainer video) en Milan Cools (Beste videograaf).

Benieuwd naar de comedy van Supercontent? Rep je dan daar hun YouTube-kanaal.
Terugblikken op WTFock? Dan kan waar en wanneer je wil op goplay.be/wtfock.

WTFock
Supercontent

Het is fantastisch dat deze programma’s en makers zeer terecht erkenning krijgen voor hun harde werk.

—   Annick Bongers, programmadirecteur SBS Belgium

Annick Bongers, programmadirecteur  SBS Belgium, blikt tevreden terug: “Het is fantastisch dat deze programma’s en makers zeer terecht erkenning krijgen voor hun harde werk. Het is ook fijn dat we prijzen pakken voor online content en meer klassieke formats en dat in binnen- en buitenland. En hoewel het in de eerste plaats de absolute verdienste is van de makers en productiepartners, bevestigt het ons als SBS Belgium dat ons geloof – en onze investering - in lokaal talent écht loont. We gaan ook de komende tijd blijven inzetten op lokaal geproduceerd topentertainment! Ik zie u graag  terug op de Play-kanalen!”