SBS en Mediahuis creëren nationale regie voor online video en crossmedia aanbod

07 Mar 2018

Antwerpen/Vilvoorde, 7 maart 2018 – SBS Belgium en Mediahuis hebben besloten om hun bestaande samenwerking op het vlak van online video-advertising en crossmediacampagnes, verder te versterken. Beide partners slaan de handen in elkaar en richten samen, via een 50/50 joint venture, een nationale reclameregie op.  Deze gezamenlijke regie zal zich enerzijds toeleggen op het commercialiseren van de online video-activiteiten van zowel SBS als Mediahuis, en anderzijds via integratie van de strategische cel The Pool, adverteerders een sterk antwoord bieden op hun vraag naar crossmediale campagnes.

Bij aanvang zal het aanbod van de nieuwe regie bestaan uit de online videoproposities voor de entertainmentmerken van SBS (VIER en VIJF) en de nieuwsmerken van Mediahuis (De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg). Ook The Pool zal als strategisch-crossmediale cel binnen de nieuwe regie fungeren en vanuit diezelfde merken 360°-campagnes gaan uitwerken die tv, print, online en video met elkaar combineren.

Geheel passend binnen de visie van beide partners, zal de regie een ‘open’ karakter hebben en ook derden de mogelijkheid bieden om hun merken aansluiting te laten vinden bij het online video en crossmedia-aanbod.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteit  zal de nieuwe regie worden gevormd door een tiental medewerkers van zowel SBS als Mediahuis. De leiding van de regie komt in handen van een managing director die zal rapporteren aan de raad van bestuur van de joint venture.

Peter Quaghebeur, CEO SBS Belgium: “In de mediawereld, net zoals daarbuiten, is een concentratiebeweging aan de gang. In dit licht, en vertrekkend van reeds bestaande samenwerkingen, is dit een logische stap waarbij actuele ad hoc partnerships, structureel verankerd worden. Online video is een speerpunt in de strategie van SBS, en samen met Mediahuis worden we zo een van de sterkste lokale spelers op dit terrein.”

Bart Decoster, Corporate Director Mediahuis Connect: “Het versterken van ons bestaande partnership met SBS, in combinatie met een doorgedreven focus op innovatie, zal onze positie in de markt verstevigen. Online video is een belangrijke groeimarkt en we geloven dan ook sterk in het potentieel ervan én de rol die onze nieuwe regie hierin kan vervullen. Tegelijkertijd voelen wij de uitdrukkelijke vraag van adverteerders om samen met hen strategisch na te denken en impactvolle crossmediacampagnes te ontwikkelen. Door zowel online video als crossmedia onder te brengen in een gezamenlijke regie krijgen beide activiteiten de nodige focus en dynamiek, wat zorgt voor extra wendbaarheid in een bijzonder snel evoluerende markt.”

Het SBS salesteam blijft het vaste aanspreekpunt voor alle spotcampagnes. Net zoals het commercialiseren van de nieuwsmerken van Mediahuis via print en online display toevertrouwd blijft aan het nationale salesteam van Mediahuis Connect.

Voor meer informatie, contacteer:
Kristof Vranckx, Sales Director SBS Belgium
T: 0479 67 27 16 – E: Kristof.vranckx@SBSBelgium.be

Ilse De Leersnyder, Brandcare Sales Director SBS Belgium
T: 0475 91 99 09 - E: Ilse.deleersnyder@SBSBelgium.be