SBS en VAF lanceren een open oproep voor hybride fictiereeksen

01 Apr 2022

SBS Belgium en het Vlaams Audiovisueel Fonds slaan dit voorjaar de handen in elkaar om creatievelingen allerhande uit te dagen om een innovatief hybride fictieproject te realiseren.

Wat beide partners zoeken valt nog het best te omschrijven als “hybride fictie” : een combinatie van (klassieke) storytelling met belangrijke extensies naar andere soorten media en belevingen. Dat in de brede zin van het woord, dus zowel op socials als op virtueel en/of evenementieel vlak (real life extensions). 
Alles begint bij een relevant en meeslepend fictief verhaal dat tegelijkertijd herkenbaar en verrassend is en geïntegreerd kan worden in verschillende media- & belevingsvormen.
Het project moet voor minstens 8 weken ‘beleving’ zorgen, en idealiter meerdere seizoenen mogelijk maken.

Alle details over de verwachte inhoud, doelgroep en budget vind je op de projectwebsite van het VAF

De wedstrijd staat open voor alle creatievelingen, maar de indiening gebeurt door een onafhankelijke Vlaamse producent. Wie nog niet verbonden is met zo’n producent, kan met VAF of SBS - voorafgaand aan de indiening - overleggen bij wie men het best kan aankloppen. Op deze manier willen we nieuw, ondervertegenwoordigd talent (makers, cast en crew) alle kansen geven en de kwaliteit bewaken door de begeleiding van ervaren scenaristen, regisseurs en/of producenten.

Alle info over het belang van diversiteit en inclusie en de gangbare VAF voorwaarden en verplichtingen voor het project kan je nalezen op de website van het VAF.

oproep

De indiening gebeurt (verplicht!) via de MyVAF aanvraagmodule en het proces doorloopt twee rondes.

Uit de eerste ronde (mei-juni 2022) worden maximaal 3 projecten geselecteerd die naar de tweede ronde (augustus-september 2022) gaan.
Op 6 september maken we het winnend project bekend dat kan rekenen op een projectfinanciering van maximum €450.000 vanuit het VAF en maximum €450.000 vanuit SBS Belgium.

Alle details kan je nalezen op de website van het VAF.

Heb je toch nog vragen over de inhoudelijke briefing? Contacteer dan Klaas Cockx via klaas.cockx@sbsbelgium.be of +32 475 98 93 12.
Wil je toch nog meer weten over de VAF-voorwaarden of de aanvraagmodule MyVAF? Dan kan je terecht bij Charlotte Van Hassel via cvanhassel@vaf.be of +32 2 226 0641.

Deze éénmalige open oproep wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de door de Vlaamse Regering voor 2022 aan het VAF toegekende relancemiddelen.
 

#SharingIsCaring
 

Veel succes!