SBS lanceert de allereerste data driven video in Europa voor Carglass

04 Oct 2019

Content is king en daar is video een essentieel onderdeel van. Data-driven advertenties vormen dan ook de toekomst van video content. Helaas bestond de juiste marketing software hiervoor nog niet, maar daar kwam dankzij een pilootproject - dat helemaal gebaseerd is op data – voor Carglass gelukkig verandering in.

Dienstverlenende bedrijven Semetis, AdSomeNoise en THEOplayer (videospeler België) sloegen de handen in elkaar en vonden samen met SBS een unieke oplossing. Het gaat om een DCO-oplossing waarbij men een dynamische video gebruikt die in real-time wordt samengesteld. Bovendien kan deze innovatie makkelijk geïmplementeerd worden door adverteerders, aangezien het perfect aansluit op de belangrijkste marketingplatformen.

De innovatieve software kreeg op 16 oktober een welverdiende zilveren IAB MIXX Award in de categorie 'Best Use of Martech Tool'.

IBA Mixx Award

De slimme oplossing bestaat erin dat THEOplayer zijn videospeler heeft doen evolueren om gelaagde video’s te kunnen afspelen. In dit pilootproject werd bovendien gebruik gemaakt van de bestaande reclametechnologie van Google waardoor het perfect te koppelen is aan programmatic.

“Het voordeel van deze eigen ontwikkeling is een oplossing die veel flexibeler is en in real time op verschillende databronnen kan worden aangesloten. Verder is het ook mogelijk om interactiviteit toe te voegen. Tot slot is er een betere integratie met de player en video content mogelijk waardoor we niet langer beperkt zijn tot klassieke pre-rolls.”

—   Steven Verbruggen, managing director AdSomeNoise

Concreet voor Carglass betekent dit dat er een sterretje op het scherm verschijnt wanneer er een gebruiker naar een programma op VIER.be kijkt. Daarnaast verschijnt er dan meteen een boodschap aangepast aan het programma waar men naar kijkt, weerklinkt er een voice-over in het lokale dialect en wordt er een interactieve kaart getoond die het dichtstbijzijnde Carglass center aanduidt. Een win-winsituatie dus voor de adverteerder en bovendien een primeur in Europa.

“Een innovatieve & creatieve manier van video-advertising, waarbij Carglass dankzij de combinatie van location-based data en contextuele video-omgeving de consument op een hele andere manier kan aanspreken dan in klassieke video-advertising. We zijn dan ook heel blij dat we dit project met Semetis & Adsomenoise hebben gerealiseerd voor Carglass.”

—   Brenda Liebens, Head of Digital Advertising SBS