Telenet voegt nieuwe zender Play Sports Open toe aan zijn zenderaanbod

01 Feb 2021

Vanaf dinsdag 2 februari voegt Telenet een nieuwe lineaire zender toe aan zijn basisaanbod. SBS versterkt zijn zenderportfolio met Play Sports Open en zal de commerciële belangen van deze nieuwe zender behartigen. Op ‘Play Sports Open’ vinden alle Telenet TV-klanten een selectie van wedstrijden uit verschillende competities van Play Sports, met Premier League, Europa League, Eredivisie, ATP en WTA Tennis, Belgisch Hockey en Basketbal, Veldrijden, Formule 1 en MXGP. Het aanbod wordt vervolledigd met eigen programma’s en documentaires. Speciaal voor de nieuwe zender worden enkele luchtige, nieuwe sportprogramma’s ontwikkeld zoals een editie van ‘De Container Cup’ voor beloften, een EK-quiz ‘Match van de Waarheid’ en topdocumentaires over het reilen en zeilen bij voetbalclubs zoals RSC Anderlecht en Royal Antwerp. De nieuwe gratis zender past in de strategie van Telenet om altijd het beste entertainment te selecteren voor zijn klanten, en hen tegelijk ook net dat ietsje meer aan te bieden. Play Sports Open schiet op 2 februari om 18u uit de startblokken met een openingstalkshow, gevolgd door twee matchen uit de Premier League. Alle Telenet TV-klanten vinden de zender vanaf dan terug op kanaal 11.

Zo breed mogelijk entertainmentaanbod voor alle Telenet-klanten

De beste programma’s van eigen bodem, nieuwe internationale topreeksen en straffe sportprestaties: we willen ze gezien hebben en erover kunnen meepraten. Telenet bekijkt dan ook al sinds de lancering van digitale televisie hoe het zijn klanten al het beste van entertainment kan voorschotelen, en tegelijk dat ietsje meer kan aanbieden. In dat kader biedt Telenet vaak gratis extra content aan alle televisieklanten. Zo waren er al kleine extra programma’s rond de populaire reeksen De Mol, Love Island en #Likeme; bundelde Telenet ‘specials’ rond Woestijnvis of FC De Kampioenen; konden alle Telenet-klanten het programma ‘Bake off Junior’ integraal als eerste bekijken en loopt momenteel het 24/7 live kanaal van Big Brother. De focus lag tot nu toe vooral op televisieprogramma’s en fictie. Maar entertainment, dat is uiteraard ook sport. Telenet wil nu ook zijn sportaanbod naar een breder publiek trekken en lanceert daarom het nieuwe lineaire kanaal ‘Play Sports Open’.

"Jaarlijks investeren we aanzienlijk in de aankoop van rechten voor zenders, films, series en sport, zowel lokaal als internationaal. Het merendeel hiervan wordt aangeboden via Telenet TV, aangevuld met optionele pakketten Streamz, Play More en Play Sports. Wie minder interesse heeft in een dergelijk pakket, kan veel van de films en series op een later moment ook op lineaire televisie zien. Maar voor sport ligt dit anders, gezien het ‘live’ karakter. Terwijl sport toch ook net een van de meest besproken en verbindende onderwerpen is. Sportliefhebbers kunnen vandaag terecht op de lineaire zenders waar de grote sportevents worden uitgezonden. De fans die graag alles op de voet volgen, kunnen een abonnement nemen op ons totaalpakket Play Sports. Af en toe zetten we al wel eens een match open voor al onze klanten, en we hebben besloten om op een meer structurele manier een beperkte maar attractieve selectie van ons sportaanbod aan te bieden aan alle Telenet TV-klanten. Met Play Sports Open mikken we op kijkers die wel eens een match van de Premier League of een Formule 1 race willen zien, maar niet per se de hele competitie volgen. Met initiatieven als deze nieuwe zender willen we bevestigen dat het beste van entertainment absoluut bij Telenet te vinden is en bieden we al onze klanten weer net dat ietsje meer.”  
Dieter Nieuwdorp, verantwoordelijke marketing bij Telenet:

Play Sports Open: sportprogramma’s voor de occasionele sportliefhebber

Play Sports Open zal een selectie bevatten van matchen uit de Premier League, Europa League, Eredivisie, ATP en WTA Tennis, Belgisch Hockey en Basketbal, Veldrijden, Formule 1 en MXGP. Het aanbod van live sport wordt aangevuld met eigen sportprogramma’s en documentaires. Zo werkt productiehuis Woestijnvis aan een belofte-editie van ‘De Container Cup’, een EK-quiz ‘Match van de Waarheid’ en documentaires over het reilen en zeilen bij voetbalclubs RSC Anderlecht en Royal Antwerp.

De nieuwe lineaire zender komt vanaf 2 februari 2021 op kanaal 11 (het huidige Telenet-infokanaal) in het basisaanbod van digitale televisie en in YUGO bij Telenet. Play Sports Open trapt die dag af om 18u met een openingstalkshow, gepresenteerd door Bart Raes en sidekicks Rik Verheye en Dennis Xhaët. Zij bespreken samen met hun gasten – onder andere Imke Courtois, Kris Wauters, Eric Goens, Carl Dircksens, Paul Herygers en Yanina Wickmayer - wat de Play Sports Open-kijker allemaal kan verwachten van het nieuwe sportkanaal.  Meteen na de talkshow volgt Studio Live met de Premier League-matchen Wolverhampton – Arsenal en Man United – Southampton.

De zender is exclusief beschikbaar voor alle Telenet TV-klanten. De Belgische voetbalcompetitie blijft, net als de Italiaanse, Spaanse en Duitse, exclusief voorbehouden voor de abonnees van Play Sports en zal niet op de open zender getoond worden.

Met deze zender willen we een deel van ons sportaanbod toegankelijk maken voor een breder publiek. Genialiteit is te mooi om te missen, zoals we in onze laatste Play Sports campagne zeiden: deze filosofie willen we dan ook waarmaken voor al onze televisieklanten. Omdat we mikken op de ‘occasionele sportfan’ en zijn of haar gezin, willen we ook programma’s aanbieden die hen zullen aanspreken. Niet alleen uitgebreide analyses van matchen dus, maar ook luchtige en ludieke programma’s, zoals De Container Cup of een sportquiz. We mikken op zo’n 8 à 10 programma’s per jaar te kunnen aanbieden.
Stefaan Kestens, verantwoordelijke voor Play Sports en Play Sports Open

 

Play Sports: voor fans van Belgisch voetbal en zij die niets willen missen van hun favoriete competities

De absolute sportliefhebber die alle matchen en hele competities wil volgen, kan uiteraard nog steeds terecht bij Play Sports.  Met 6 Play Sports- en 6 Eleven-kanalen, uitgebreide analyses en het volledige aanbod van wedstrijden uit de Premier League, Europa League, Eredivisie, ATP en WTA Tennis, Belgisch Hockey en Basketbal, Veldrijden, Formule 1 en MXGP – én de Jupiler Pro League, La Liga, Serie A, Bundesliga, FA Cup, NBA, NFL en golf blijft dit pakket immers de thuisbasis voor de sportfans die niets willen missen.