Vier nieuwkomers op VIER

28 Mar 2019


Afgelopen maandag ging Stukken van Mensen van start op VIER en gisteren mocht Dina Tersago het startschot geven voor Blind GekochtDe Ambassade en Don't Worry, Be Happy vervolledigen het rijtje en zijn binnenkort ook op VIER te zien.

Blind Gekocht

Het spraakmakende programma Blind Gekocht kende gisteren een erg sterke start op VIER: 475.000 kijkers zagen hoe de eerste twee koppels blind vertrouwden op Dina en co, goed voor een marktaandeel van bijna 30% op de zenderdoelgroep VVA 18-54.

Wat gebeurt er wanneer koppels hun spaarcenten én één van de meest belangrijke beslissingen in een mensenleven zonder enige controle volledig uit handen geven? De Vlaming mag dan al met een baksteen in de maag geboren worden, de zoektocht naar de ideale woning lijkt voor velen niet van een leien dakje te lopen. VIER waagt zich aan een verrassend experiment in 2019 in het nieuwe woonprogramma ‘Blind Gekocht' om daar een antwoord op te vinden. In het programma vertrouwen zes koppels al hun spaarcenten blind toe aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect, die zo hun woonlot bezegelen.

De woonexperten gaan op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen en hakken voor hen de knoop door. Eén klein detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat de experten het voor hen hebben gekocht. Dina Tersago begeleidt de kandidaat-kopers doorheen hun spannende avontuur. Bea Vandendael doet de aankoop van het huis en interieurarchitect Bart Appeltans zorgt voor de gepaste aankleding.

Blind Gekocht, elke woensdag om 20u35 op VIER

Don't Worry Be Happy

Don't Worry Be Happy

De komende weken brengt Don’t Worry Be Happy het verhaal van heel gewone en toch bijzondere Vlamingen, die het al dan niet onverwachts moeten redden met weinig geld. Deze levenskunstenaars hebben weinig materiële welvaart en toch voelen ze zich de koning te rijk. Het leven is mooi als je het maar wil zien. Maar hoe doe je dat op de rand van de armoede? The sky is not the limit, don’t worry be happy is hun lijfspreuk.

Don’t Worry Be Happy is een programma van Peter Boeckx voor VIER (The Sky is the Limit, De Bende Haemers, 'Ex-Gangster' over Danny Vanhamel en recent ook de documentaire over Jean-Pierre Van Rossem).

Don't Worry Be Happy. vanaf donderdag 11 april om 20h35 op VIER.

 

De Ambassade

De Ambassade

In alle uithoeken van de wereld is er een Belgische ambassade of een consulaat. Of onze landgenoten nu wonen, werken, of als toerist verblijven in het buitenland, de ambassadeurs en consuls zijn de steun en toeverlaat voor iedere Vlaming. Ze waken over hun welzijn en hun veiligheid, ze zorgen voor administratieve hulp in geval van pech, ze ondersteunen hen bij mijlpalen in hun leven en ze staan ook paraat wanneer ergens ter wereld het noodlot toeslaat. 8 afleveringen lang volgen we de verhalen van Vlamingen in nood, die zich richten tot de ambassade om hun problemen van de baan te helpen. Of het gaat om het verlies of diefstal van documenten, een geboorte, een huwelijk, een overlijden, een natuurramp of een terroristische aanslag. De ambassade staat dag en nacht klaar.

De Ambassade laat zien hoe het er aan toe gaat in vijf wereldsteden: het consulaat-generaal in New York, de ambassade in de Keniaanse miljoenenstad Nairobi, het consulaat-generaal in het Braziliaanse Rio De Janeiro, het consulaat in de Spaanse toeristenmagneet Barcelona en de ambassade in Bangkok, de exotische hoofdstad van Thailand.

De Ambassade, vanaf maandag 15 april om VIER

Schatten van Mensen

Schatten van Mensen

Eerder deze week ging Schatten van Mensen van start waarin VIER de experten uit Stukken van Mensen volgt bij hun dagdagelijkse bezigheden. De kijkers krijgen een unieke inkijk in het leven, maar vooral het werk van vier bevlogen mensen met een passie voor opmerkelijke voorwerpen, kunst of antiek. Bie Baert en Boris Devis trekken op schattenjacht richting Frankrijk. Patrick van der Vorst neemt iedereen mee naar Schotland om er het domein van de Duke of Buccleugh te ontdekken. Paul De Grande opent zijn prachtige kasteel in Snellegem voor het grote publiek. Bijzondere locaties, unieke ontmoetingen en verrassende objecten: dat is Schatten van Mensen.

Schatten van Mensen, elke maandag om 20u35 op VIER

Jouw merk op VIER?